13 januari 2015

Tips: Omgaan met geld.

December is voor de meeste mensen een dure maand, daarin hebben we misschien iets te veel uitgegeven en in januari moeten we dan weer op de blaren zitten. Zuinig aan doen en misschien wel elk dubbeltje omdraaien. Misschien heb jij dat alleen in januari, maar dit kan je natuurlijk elke maand van het jaar hebben.Hieronder voor jullie een aantal tips om zuinig aan te doen met geld. Ik denk namelijk dat iedereen die wel kan gebruiken.

1.    Geef geen geld uit dat je niet hebt.
Het is heel belangrijk om te weten wat er in en uitgaat, dus wat je kan uitgeven. Ga geen geld uitgeven wat je nu niet binnen hebt, want de kans dat je dan aan het einde van de maand te kort komt is heel groot. Heb je daar nu geen geld voor, kan je het ook niet kopen.

2.    Wil je echt graag iets hebben, spaar ervoor.
Wil je toch graag die enorme mooie tas of jas hebben, of een andere best wel grote uitgave? Ga er dan voor sparen. Maak een potje, versier het leuk en laat zien waarvoor je spaart. Of plak een plaatje op de spiegel zodat je echt voor je doel kan gaan en je geld niet uitgeeft aan andere dingen.

3.    Gebruik een spaarrekening.
Bij sommige banken kan je automatisch geld van je lopende rekening laten overmaken naar je spaarrekening. Dit kan je elke maand doen met een vast bedrag, waardoor je elke maand blijft sparen.

4.    Wil je nieuwe kleding, maar je hebt geen geld?
Organiseer met je vriendinnen een avondje om kleding te ruilen, zo heb je toch leuke nieuwe kleding en heb je ook nog eens een gezellig avondje.

5.    Maak lijstjes!
Ja het klinkt heel raar, maar als je doelgericht met een lijstje door het dorp loopt, dan koop je minder tot geen dingen die niet op het lijstje staan. Praktisch, want je vergeet niks en ook nog goed voor de portemonnee  

6.    Je hoeft niet alleen nieuwe te kopen.
Kijk ook eens op marktplaats.nl of gratisaftehalen.nl. Het scheelt in je portemonnee en hetgene wat je koopt is uniek, want niet veel mensen zullen het ook hebben.Ik hoop dat je aan de slag zou kunnen met de tips, mocht dit nodig zijn.
Ik ben benieuwd naar jouw beste tip om met geld om te gaan, laat jouw beste tip hieronder in de reacties achter, zodat we elkaar zouden kunnen helpen.

Q: Wat is jouw beste tip om met geld om te gaan?

Liefs,

Silvia