11 mei 2014

Kracht


Vandaag heb ik weer eens een artikel voor jullie, die ik heb geschreven aan de hand van mijn collage. Ik heb een collage gemaakt over kracht, want het is niet alleen een mooi woord, maar ik denk dat niet iedereen gebruik maakt van kracht.Kracht.. Een woord met power, die vanuit jezelf komt. Diep van binnen heeft iedereen kracht, maar de vraag is gebruik jij het? Gebruik jij het voldoende en hoe haal jij de kracht uit jezelf?

Emoties zijn de basis van kracht, denk ik. Want ja, uit de emoties die je voelt krijg je energie. De energie kan je weer omzetten in kracht. Bijvoorbeeld je bent boos, boos op de wereld. Niet alles is eerlijk en je kunt er niets aan veranderen. Als je die boosheid omzet in kracht, dan kan je ervoor zorgen dat de dingen die jij doet wel eerlijk zijn. Dat jij jezelf recht in de ogen kan kijken en kan zeggen dat je eerlijk bent. Daarvoor heb je kracht nodig.Natuurlijk zorgt niet alleen boosheid voor kracht, alle emoties kunnen voor kracht zorgen. De vraag is alleen kan jij ze omzetten naar kracht? Ben jij heel verdrietig, door een bepaalde gebeurtenis. Kan jij dan dat verdriet omzetten door er over te praten en er iets mee te doen? Bijvoorbeeld je bent verdrietig omdat het uit je met je vriend. Kan jij het verdriet omzetten om het goed te maken of er een punt achter te zetten en verder te gaan? Daar is ook kracht voor nodig.

Ben je bang? Bang om de straat op te gaan of bang voor onweer? Dan kan je deze emotie ook omzetten in kracht. Wat ik hiermee wil zeggen is: Iedereen heeft kracht, zelf als je er zelf niet bewust van ben. Gebruik die kracht, zodat je sterker in je schoenen staat en zelfverzekerder bent. Je zit een stuk beter in je vel als je de kracht gebruikt.Accepteer de emoties die je voelt, zodat je hiermee die emoties kan omzetten. Zorg dat je je gevoel kan benoemen, zodat je het niet wegstopt. Want daar schiet niemand wat mee op. Als je bewust bent van wat je voelt, kan je je gevoel accepteren. Want het is niet raar om verdrietig, boos of bang te zijn. Zolang jij bewust bent van je gevoel kan je het accepteren en als je het kan accepteren dan kan je het omzetten in kracht.

Q: Welke emotie kan jij het beste omzetten in kracht?

Liefs,
Silvia